Uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger

Gegevens uitvaartverzorger

Gegevens overledene

Maximum file size: 33.55MB

Is er een testament opgesteld?

Maximum file size: 33.55MB

Na een overlijden dient er door de nabestaanden veel geregeld te worden. Een verklaring van erfrecht kan in deze hectische periode wel eens vergeten worden, waardoor erfgenamen met onverwacht hoge kosten te maken krijgen.
Veel mensen denken dat de notaris die destijds het testament heeft opgesteld ook de verklaring van erfrecht af moet geven. Dat is een misverstand en leidt vaak tot onnodig hoge kosten. Iedere notaris in Nederland is bevoegd de verklaring van erfrecht voor u op te stellen. U hoeft dus niet naar de notaris te gaan die het testament van de overledene heeft gemaakt. Veel mensen weten dit echter niet en vragen alleen bij deze notaris een prijsopgave. Het loont uiteraard om te kijken of een andere notaris de verklaring van erfrecht voordeliger kan opstellen.
Als uitvaartverzorger is het belangrijk om uw klanten te wijzen op de noodzaak van een verklaring van erfrecht. Wilt u uw klanten ondersteunen bij de aanvraag van een verklaring van erfrecht? Dat kan! Ook als uitvaartverzorger kunt u bij ons snel en gemakkelijk een verklaring van erfrecht aanvragen. Voordelig voor u; u biedt uw klanten een extra service.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier.

Wij adviseren:

Een week na de begrafenis naar de notaris.
Dit is geen vaste regel, maar hoe eerder u komt hoe meer steun en profijt u ervaart. Wij helpen u graag!